Wie is Dylan Haegens

Dylan Haegens, de jongen die al zijn video’s begint met “Hey Mensen!”. Maar Wie is Dylan Haegens eigenlijk? De YouTuber is geboren op 23 oktober 1992 in Venray. Naast dat Dylan een bekende YouTuber is, is hij ook nog eens een echte ondernemer.

Wie is Dylan Haegens
Bron: Instagram Dylan

Begin carrière Dylan Haegens

De YouTuber begon zijn YouTube kanaal in 2010 toen hij nog bij zijn ouders in Venray woonde. Nadat de YouTuber zijn middelbare school had afgemaakt volgde hij een acteursopleiding. De opleiding was een MBO opleiding artieste en cultureel ondernemer.

Begonnen met camera van opa

Zijn eerste video maakt Dylan op 12 jarige leeftijd, met de video camera van zijn opa. Zijn eerste video was een parodie op een bekend televisiekanaal. Deze video nam hij samen op met Teun Peters.

Het kanaal waar de twee hun video’s uploaden had de naam Dutchvlogs. Leuk feitje daarbij was dat Dylan altijd in zijn video’s een zonnebril op had omdat hij liever niet herkent wilde worden in zijn video’s.

Kanaal verwijdering

Toen hij inmiddels al over de miljard weergaven was, moest Haegens in 2010 zijn YouTube kanaal (met de naam Dutch Vlogs) op last van een Advocatenkantoor verwijderen. Dit omdat er een ander bedrijf bestond die bijna de zelfde naam had. Hierna besloot Dylan onder zijn eigen naam door te gaan met YouTube.

Abonnees op zijn hoofdkanaal

Zijn hoofdkanaal is in een erg snel gegroeid. Hieronder hebben we een overzicht van de groei van zijn kanaal.

MijlpaalJaar
250.000December 2014
400.0002015
1.000.0008 januari 2017

Zoals je ziet heeft Dylan aardig wat abonnees gehaald afgelopen tijd en loopt hiermee goed mee in de andere twee grote kanalen die we in Nederland hebben, Stuk TV en Enzo Knol.

Eigen film

Op 18 maart 2018 maakte Dylan Haegens bekend via YouTube dat hij een bioscoopfilm ging maken. We hoefde op de film ook niet lang te wachten, want op 16 augustus 2018 ging zijn eigen film met de naam De Film van Dylan Haegens het grote witte doek op in de bioscopen.

De Top 10

Zijn bekendste serie is toch wel de Top 10, hierin bespreekt hij de top 10 dingen van. De eerste aflevering maakte hij in 2014, en deze serie loopt nog steeds. Inmiddels zijn er al bijna 300 afleveringen van deze serie gemaakt.

Daarnaast maakt en maakte hij nog veel meer andere series zoals Cliffhanger waarin kijkers met reacties mee kunnen bepalen wat er in de afleveringen gebeurd. Een andere serie waar de YouTuber groot mee is geworden is “De Milkshake vlog” Waarin hij samen met Mert naar de Mc Donalds ging en de actualiteiten van die week besprak.

Wie is Dylan Haegens Social Media

Instagram