air up lucht bij drinken

air up lucht bij drinken hoort dat? Ja dat hoort zeker! Maar het moet niet volledig lucht zijn. Als dat het geval is dan zit je rietje niet goed. Hier leggen we zo ook meer over uit.

air up lucht bij drinken

Waarom komt er lucht mee?

De ‘smaak’ van een air up komt doordat er geur wordt toegevoegd aan het water. Deze geur (die in lucht zit) laat het proeven alsof je smaak drinkt. Het is niet mogelijk om geur toe te voegen aan puur water. Hierdoor maakt air up gebruik van lucht om geur toe te voegen.

Mocht je even geen zin hebben in lucht in je slokken water kun je de pad ook omlaag drukken, dan wordt er geen smaak meer toegevoegd aan je water.

Er komt alleen maar lucht door mijn air up

Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld net je air up gevuld hebt met water. Het rietje zit dan niet lekker meer waardoor er veel valse lucht wordt aangetrokken. De oplossing hiervoor is zeer eenvoudig. Haal de air up los (mondstuk eraf en rietje eruit). Plaats deze opnieuw in het mondstuk en terug op de fles. Je kunt nu weer normaal drinken zonder dat 95% van je drinken uit lucht bestaat.

air up drinken zonder smaak

Het is ook mogelijk om te drinken zonder smaak. Druk dan de pad omlaag, je proeft dan geen smaak. en drinkt volledig water zonder dat er lucht mee komt. Ben je bijvoorbeeld net klaar met hardlopen en heb je enorme dorst. Dan kan het lekker zijn om eerst even flink wat water te drinken. Door de pad omlaag te houden komt er dan alleen water door de air up.

Als je daarna wilt afsluiten met wat smaak trek je de pad weer omhoog en proef je nog even wat smaak voor je voor je de douche onder springt!