Air-up werkt niet meer

Je Air-up werkt niet meer, wat nu? Er zijn verschillende dingen die mis kunnen zijn met je Air-up. Deze hoeft niet meteen kapot te zijn. De Air-up is gemaakt van stevig materiaal dat wel tegen een stootje kan. We leggen de grootste problemen en hun oplossingen hieronder uit.

Air-up werkt niet meer

Veel voorkomende problemen

  1. Drinken zonder smaak/lucht kan niet meer
  2. Ik proef geen smaak hoe los ik dit op?
  3. Smaak weg na openen van de dop

1) Drinken zonder smaak/lucht kan niet meer.

Je drukt de pad omlaag, maar deze blijft lucht mee geven. Je kunt geen water meer drinken in een straal. Hoe komt dit en hoe los je het op? Dit komt doordat het rietje niet helemaal goed naar boven zit. Je rietje zit namelijk niet voor het gaatje als de pad omlaag is, hierdoor blijft het rietje lucht mee brengen.

De oplossing hiervoor is simpel, druk het rietje weer goed naar naar boven, de Air-up werkt hierna weer naar behoren.

ariup flesssssssss

2) Ik proef geen smaak hoe los ik dit op?

We lopen alle mogelijke problemen hieronder met je door, ook hebben we onderaan een video toegevoegd met mogelijke oplossingen erin. De video is in het Nederlands.

1. Is je pad actief?

Je moet de pad omhoog trekken, als je pad naar beneden is drink je puur water. Trek voorzichtig je pad (aan de rand) omhoog om te kijken of deze geactiveerd is.

2. Zit het rietje goed aangesloten

Het is belangrijk dat het rietje niet te ver in het mondstuk zit, echter moet deze ook niet te weinig in het mondstuk zitten. Als het mondstuk er te ver in zit drink je alleen water, als hij er te weinig in zit kun je geen water meer drinken zonder lucht. Druk het rietje dus goed aan, maar niet te hard.

3. Probeer een andere pad

Het kan zijn dat er een fout zit in de pad waardoor deze geen smaak afgeeft, probeer een andere smaak. Tip: Mocht je iemand in de omgeving hebben met eenssssssss Air Up, gebruik dan zijn/haar pad om te testen. Nadat je de verpakking van de andere pad hebt geopend gaat de smaak vanaf dan binnen een week verloren.

4. Zet de fles in zijn geheel opnieuw in elkaar

De laatst mogelijk stap is de Air Up opnieuw in elkaar te zetten, bekijk hiervoor onderstaande video. Hier legt Air Up in uit hoe je de fles in elkaar moet zetten. Mocht dit ook niet werken kun je het beste contact opnemen met Air Up om verder uitleg te krijgen of de fles te vervangen.

3) Smaak weg na openen van de dop

Als je de dop van de fles haalt is de smaak weg, dat komt doordat de dop de pad automatisch omlaag drukt bij het sluiten. Telkens als de de fles omhoog haalt dien je opnieuw de pad omhoog te doen. Dit kan je doen met je handen, of je tanden om de pad zetten en deze met je tanden omhoog te trekken. Dit scheelt je weer een handeling en je hoeft niet met je handen aan de pad te zitten.

Andere airup artikelen

We hebben ook een review gemaakt van de Air Up! Mocht je je afvragen waarom een Air Up lekt als je hem naar achter kantelt, dit leggen we uit op onze ‘Waarom lekt mijn Air Up‘ pagina.